Nieuws

VVCS: arbitrage is een logische stap voor Limbombe

Anthony Limbombe in betere tijden bij NEC
Als NEC-aanvaller Anthony Limbombe een transfer af wil dwingen, is een arbitragezaak de meest logische manier. © Broer van den Boom
NIJMEGEN - Als NEC-aanvaller Anthony Limbombe een transfer af wil dwingen, is een arbitragezaak de meest logische manier.
Dat zegt voorzitter Danny Hesp van de spelersvakbond VVCS. "Hij laat nu verstek gaan en dat is juridisch gezien werkweigering. De club kan hem niet dwingen om ergens naartoe te gaan, maar omgekeerd kan dat ook niet. Een arbitragezaak is dan de geijkte weg."

Geen commentaar

Limbombe wil het liefst naar Club Brugge, maar NEC verkoopt hem liever aan een andere club. Het Franse Toulouse is onder meer in de markt. Maar er zouden ook clubs afhaken nu Limbombe zoveel stennis maakt. Technisch manager Danny Hoekman van de Nijmeegse club is heel duidelijk in zijn commentaar. "Ik zeg helemaal niks meer over Limbombe."

Salaris Limbombe stopgezet

NEC zou inmiddels gestopt zijn met het betalen van zijn salaris en heeft de speler ook een boete opgelegd. "De club mag dat doen. Dat is maximaal tien procent van zijn maandsalaris", verklaart Hesp. Overigens kan Limbombe niet rekenen op steun van de VVCS. "Hij is geen lid van ons. De meeste buitenlandse spelers zijn dat niet."