Nieuws

Tweetal vast na nachtelijke mishandeling en beroving in Horssen

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in Horssen twee jongens van 16 en 17 jaar uit Beneden- en Boven-Leeuwen aangehouden voor de mishandeling en beroving van een 17-jarige jongen uit Renkum. Naar een derde verdachte wordt nog gezocht. © Archief
HORSSEN - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in Horssen twee jongens van 16 en 17 jaar uit Beneden- en Boven-Leeuwen aangehouden voor de mishandeling en beroving van een 17-jarige jongen uit Renkum. Naar een derde verdachte wordt nog gezocht.
De politie kwam in actie na een melding van getuigen dat op een schoolplein aan de Octopusstraat een jongen in elkaar werd geslagen. Toen de agenten arriveerden was het slachtoffer inmiddels een woning in de buurt binnengevlucht.  Hij vertelde dat hij door de twee verdachten was mishandeld terwijl een derde jongen de mishandeling zou hebben gefilmd. Een van de verdachten zou tijdens de mishandeling de telefoon en bankpas van het slachtoffer hebben gestolen.
Omdat het slachtoffer de namen van de twee mishandelaars kende, konden die kort daarna in hun ouderlijke woning worden aangehouden. De 16-jarige verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. Hij moest door meerdere agenten 'met gepast geweld onder controle worden gebracht', aldus de politie.
Beide verdachten zitten vast. De politie is op zoek naar de derde.