Nieuws

Lopen voor meer respect voor transgenders

Tijdens de 4daagse loopt Hans Wouters voor meer respect voor transgenders. Onlangs verloor hij een vriend die transgender was. Wouters 'Het werd hem te veel, de druk van de maatschappij. Hij kon zichzelf niet zijn daarom maakte hij een einde aan zijn leven'.
ARNHEM - Tijdens de 4daagse loopt Hans Wouters voor meer respect voor transgenders. Onlangs verloor hij een vriend die transgender was. Wouters 'Het werd hem te veel, de druk van de maatschappij. Hij kon zichzelf niet zijn daarom maakte hij een einde aan zijn leven'.
Transgender mensen voelen zich niet of niet helemaal thuis in de geslachtstrol die past bij de uiterlijke geslachtskenmerken van hun geboorte. Wouters draagt daarom een speciaal t-shirt aankomende woensdag om aandacht te vragen voor het transgender zijn.  
Woensdag kleurt Nijmegen traditioneel 'Roze' woensdag dan staan ze in Nijmegen stil bij de rechten van mensen die anders geaard zijn. Homo's, Lesbienne's en Transgenders aan iedereen wordt dan even extra gedacht. Wouters weet van vrienden dat er nog steeds homo-haat is ook in Nederland.