Nieuws

Hasse Horvers (11) loopt voor vriendin met weinig haar

Hasse Horvers is 11 en komt uit Goirle en loopt vier keer 30 km voor Stichting Haarwens. Een vriendin van haar is kaal door een haarziekte. Ze wil 4500 euro ophalen, want als ze dat bedrag haalt dan doneert ook haar moeder haar aan de stichting. Hasse mag dan het kapsel van haar moeder verzinnen. 'Dat wordt een groene hanenkam die licht geeft in het donker!'.
ARNHEM - Hasse Horvers is 11 en komt uit Goirle en loopt vier keer 30 km voor Stichting Haarwens. Een vriendin van haar is kaal door een haarziekte. Ze wil 4500 euro ophalen, want als ze dat bedrag haalt dan doneert ook haar moeder haar aan de stichting. Hasse mag dan het kapsel van haar moeder verzinnen. 'Dat wordt een groene hanenkam die licht geeft in het donker!'.
Hasse heeft een vriendinnetje die door een ziekte (alopecia) geen haar. 'We praten daar niet veel over, als we elkaar zien dan spelen we gewoon samen.' Dat vriendinnetje heeft geen pruik omdat dat te veel kriebelt, maar Hasse denkt dat ze het zelf heel prettig zou vinden als ze een pruik zou kunnen dragen als ze kaal zou zijn. Ze is zelf een ongelooflijke tut met haar haar zegt ze zelf. Ze draagt knotjes, met Sinterklaas zitten er pietjes in, tijdens haar verjaardag zaten er cupcakes in. 
Hasse heeft haar haar al een keer gedoneerd. De eerste keer was op haar 7e. 'Het moest eigenlijk van mama want die vond dat belangrijk. Ik vond het toen helemaal niet leuk, maar na een week maakte het me niet meer uit. Mijn haar groeit weer aan en van sommige mensen niet en daarom wil ik geld ophalen voor dit doel.'