Nieuws

Nijmeegse ziekenhuizen bereikbaar tijdens Vierdaagse, maar reken op langere reistijd!

Wie tijdens de wandeldagen van de Nijmeegse Vierdaagse in het ziekenhuis moet zijn voor een behandeling of voor bezoek, kan er gewoon terecht. Maar houd wel rekening met een langere reistijd, zo luidt de waarschuwing.
NIJMEGEN - Wie tijdens de wandeldagen van de Nijmeegse Vierdaagse in het ziekenhuis moet zijn voor een behandeling of voor bezoek, kan er gewoon terecht. Maar houd wel rekening met een langere reistijd, zo luidt de waarschuwing.
Van 19 tot en met 22 juli wordt in en rond Nijmegen daadwerkelijk gewandeld, en dat heeft zo zijn gevolgen voor de bereikbaarheid van tal van instellingen waar mensen soms met de nodige haast naar toe willen. Het Radboudumc, het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) en de St. Maartenskliniek laten weten gewoon bereikbaar te zijn, maar dat daar soms net even wat meer geduld voor nodig is.

Bereikbaarheid en verkeersmaatregelen Radboudumc

Tijdens de Vierdaagse is het ziekenhuis in elk geval bereikbaar via de S100. Wie met de bus komt, moet er rekening mee houden dat bepaalde routes anders lopen. Het ziekenhuis verwijst naar de speciale Vierdaagse-pagina van de gemeente Nijmegen voor actuele informatie over de bereikbaarheid in en rondom Nijmegen.
Op vrijdag 22 juli, de dag van de intocht, is het extra druk vanwege de ligging van het ziekenhuis langs de Via Gladiola. Die dag moet zeker rekening worden gehouden met langere reistijden. Er zijn oversteekplaatsen op de dag van de intocht bij de Groenestraat/Sint Annastraat en bij de Scheidingsweg/Sint Annastraat.
Geplande afspraken gaan tijdens de Vierdaagse gewoon door en de spoedeisende hulp is alle dagen bereikbaar.

Bereikbaarheid CWZ

Wat betreft de bereikbaarheid van het CWZ geldt hetzelfde als voor het Radboudumc: bezoekers van het ziekenhuis kunnen te maken krijgen met een langere reistijd. Meer informatie over de bereikbaarheid is de vinden op de website van het ziekenhuis. 

Bereikbaarheid St Maartenskliniek

De St Maartenskliniek ligt op donderdag 21 juli langs de route, en dat is ook de dag van de meeste drukte. Op de dag van de intocht, 24 juli, zijn alle poliklinische behandelafdelingen van de Maartenskliniek gesloten vanwege de grote drukte in de stad en de slechte bereikbaarheid van de kliniek die dag. Meer informatie op de website van de kliniek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!