Nieuws

Burgemeester Bruls van Nijmegen loopt beloofde 200 meter voor Stevenskerk

NIJMEGEN - Hubert Bruls heeft het volbracht. Althans het eerste gedeelte van zijn belofte.
De burgemeester van Nijmegen heeft namelijk de 200 meter gelopen van de Stevenskerk tot het beeld van Mariken op de Grote Markt. Dit als onderdeel van de sponsorloop van drie kilometer voor de gratis openstelling van de kerk.
Bruls heeft echter beloofd verder te lopen. Voor elke gesponsorde euro loopt hij één meter extra van de zogenoemde 'Walk of Wisdom'. Deze 136 kilometer lange pelgrimstocht is aan de Stevenskerk gelinkt, doordat de kerk het begin- en eindpunt ervan is.

Wildste geruchten

'Nadat ik mijn deelname had aangekondigd, deden de wildste geruchten de ronde. Ik zou de 200 meter rennen, me volgend jaar inschrijven voor de Vierdaagse, naar de Noordpool lopen. Maar dit is allemaal niet het geval', vertelt de Nijmeegse burgemeester na afloop.
'Ik steun wel de Stevenskerk, daarom heb ik de tocht afgelegd. Ik heb vandaag slechts tot het Marikenbeeld gelopen, maar beloof dat ik later ook de extra gesponsorde meters zal afleggen.'

Bruls in het zweet werken

Tot nu toe is er ongeveer 250 euro binnengehaald met de actie. Iedereen kan nog tot en met vrijdag geld sponsoren. Dit kan via de website van de Walk of Wisdom.
'Het is natuurlijk een mooi begin, maar we hopen natuurlijk veel meer geld op te halen', vertelt Damiaan Messing, voorzitter van de Stichting Walk of Wisdom. 'We willen de heer Bruls zich graag in het zweet zien werken. Dus daarom roepen we iedereen op om meer geld te geven!'

Walk of Wisdom

De Walk of Wisdom bestaat dit jaar één jaar. Het verhaal gaat dat Mariken van Nimweghen na zeven jaar breekt met de duivel Moenen. Laatstgenoemde is zo boos dat hij haar van hoog boven de Stevenskerk naar beneden gooit. Mariken van Nimweghen overleeft echter de val en loopt als boetedoening naar Rome.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!