Nieuws

Stadsregiotaxi Arnhem-Nijmegen krijgt nieuwe naam, maar er verandert weinig

Foto via Stadsregiotaxi
Een nieuwe naam, een nieuwe start: De Stadsregiotaxi Arnhem-Nijmegen heet per september Avan. De vervoerder brengt mensen die niet zelfstandig kunnen reizen van A naar B.
ARNHEM - Een nieuwe naam, een nieuwe start: De Stadsregiotaxi Arnhem-Nijmegen heet per september Avan. De vervoerder brengt mensen die niet zelfstandig kunnen reizen van A naar B.
Het gaat om zogenoemd 'aanvullend openbaar vervoer', dus als extra op wat we al hebben aan OV, speciaal voor diegenen die hiervan geen gebruik kunnen maken. Voor de regio Arnhem-Nijmegen wordt dit straks geregeld in een nieuwe vorm, onder de naam Avan, meldt de organisatie.
Vanaf 1 september loopt alles via Avan. Naast mensen die gebruik maken van de speciale reisvoorziening, werkt de vervoerder ook in de gemeenten Arnhem, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar om onder meer leerlingen rond te brengen.

Van landelijk naar lokaal

In opdracht van de provincie vervoert Avan daarnaast mensen die geen eigen busverbinding in hun dorp hebben. De verandering is nodig om dat de taak voor vervoer nu bij gemeenten ligt en niet meer bij de landelijke overheid. De regio Arnhem-Nijmegen koos ervoor alles samen te organiseren. 
Voor klanten verandert er weinig, volgens de Stadsregiotaxi. Het telefoonnummer blijft hetzelfde en er komt een website waar gebruikers een rit kunnen reserveren. Mensen die een reispas hebben, krijgen informatie en een nieuwe pas toegestuurd.