Nieuws

Vierdaagsefeesten nu al zonder Pokémon-borden: 'Ze zijn allemaal verdwenen'

De speciale verkeersborden die de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten vorig week plaatste om de overlast van Pokémon-jagers tegen te gaan, zijn gestolen.
NIJMEGEN - De speciale verkeersborden die de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten vorig week plaatste om de overlast van Pokémon-jagers tegen te gaan, zijn gestolen.
'Ze zijn allemaal weg', reageert Vierdaagsefeesten-directeur Teddy Vrijmoet. Ze kan er wel om lachen. 'Ik vind het eigenlijk wel leuk. Ik noem de daders ook geen dieven, maar verzamelaars.'
Op 40 belangrijke punten waren speciale verkeersborden neergezet waarop twee mensen achter Pikachu aanlopen. De signaleringsborden moeten verkeersongelukken met rondstruinende Pokémon-jagers voorkomen er ervoor zorgen dat de looproutes voor bezoekers goed bereikbaar blijven.

Nieuwe borden

Een deel van de borden zal worden vervangen. 'We hebben een nabestelling gedaan', zegt Vrijmoet. 'Maar als die borden ook verdwijnen dan houdt het echt op.'
Op de Facebookpagina Pokémon vangen bij de Vierdaagsefeesten hebben inmiddels bijna 1300 mensen aangegeven de komende week op zoek te gaan naar een Pokémon. Nog eens 2650 jagers zijn geïnteresseerd. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!