Nieuws

Alcoholcontroles rond Nijmegen om Vierdaagsefeesten: 18x in de fout

(Archieffoto)
De eerste Vierdaagsefeesten barstten zaterdagavond in Nijmegen los. En daarom hield de politie weer grootschalige controles, om automobilisten te controleren op alcoholgebruik. Het leidde tot een aantal boetes.
NIJMEGEN - De eerste Vierdaagsefeesten barstten zaterdagavond in Nijmegen los. En daarom hield de politie weer grootschalige controles, om automobilisten te controleren op alcoholgebruik. Het leidde tot een aantal boetes.
In totaal werd 18 keer een proces-verbaal opgemaakt, onder meer vanwege rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. 

Tien mensen met slok op in Nijmegen

Eén team hield aan het einde van de avond een controle op de Muntweg in Nijmegen. Zes mensen reden met een slok op, een van hen had geen geldig rijbewijs. Een ander team stond bij het Nymaplein in de Waalstad. Daar werden vier bestuurders betrapt op rijden onder invloed en twee van hen worden aangemeld voor een CBR-cursus naar aanleiding van de overtreding.
Zo'n cursus is verplicht als de overtreder écht te veel heeft gedronken, of op een andere manier zeer onverantwoordelijk was in het verkeer. 

Acht beschonken bestuurders in Lent

In de rest van de nacht controleerde beide teams rond de Prins Mauritssingel in Lent. Acht automobilisten hadden te veel gedronken, twee van hen beschikten niet over een (geldig) rijbewijs. Zij moeten net als twee andere overtreders ook zo'n CBR-cursus volgen. 
In de komende dagen houden de controles aan, want de Vierdaagsefeesten duren nog de hele week.