Nieuws

Geld voor soepmaker Struik: Familiebedrijf schiet te hulp

Soepmaker Struik is voorlopig uit de financiële zorgen. Het familiebedrijf krijgt een broodnodige kapitaalinjectie van de familie Van Drie, de eigenaar van een groot kalfsvleesbedrijf. De twee partijen gaan ook een strategische samenwerking aan, meldt Struik vrijdag.
VOORTHUIZEN - Soepmaker Struik is voorlopig uit de financiële zorgen. Het familiebedrijf krijgt een broodnodige kapitaalinjectie van de familie Van Drie, de eigenaar van een groot kalfsvleesbedrijf. De twee partijen gaan ook een strategische samenwerking aan, meldt Struik vrijdag.
Hoeveel geld de familie Van Drie in Struik steekt, is niet bekendgemaakt. Ook is niet duidelijk hoe groot het strategische belang is dat tegenover de investering staat. 
De balans wordt in ieder geval dusdanig versterkt, dat ook banken weer bereid zijn langlopende kredieten te verstrekken aan het soepbedrijf. 

Sinds 1950

Struik heeft zo'n vijfhonderd mensen in dienst in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het hoofdkantoor en innovatiecentrum van het bedrijf zijn gevestigd in Voorthuizen op de Veluwe.
Het in 1950 opgerichte voedingsmiddelenbedrijf is goed voor een jaaromzet van circa 200 miljoen euro.