Nieuws

Koepel Nationaal Bevrijdingsmuseum Groesbeek in Vierdaagsekleuren

Van vrijdagavond 15 juli tot en met 24 juli wordt de koepel van het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek groen-oranje verlicht in de kleuren van de Vierdaagse. Een eerbetoon aan de 100e editie van het wandelevenement, aldus het museum, dat op de derde wandeldag aan de route ligt. © Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945
GROESBEEK - Van vrijdagavond 15 juli tot en met 24 juli wordt de koepel van het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek groen-oranje verlicht in de kleuren van de Vierdaagse. Een eerbetoon aan de 100e editie van het wandelevenement, aldus het museum, dat op de derde wandeldag aan de route ligt.
Ook onverlicht is de karakteristieke koepel van het museum een baken in het landschap dat vanaf de Zevenheuvelenweg goed te zien is door het wandellegioen.
Het museum hijst overdag de Vierdaagsevlaggen rond de koepel, vanwege de tijdelijke buitententoonstelling 'Op vrije voeten' over de soms roerige geschiedenis van de Vierdaagse in oorlogstijd en de dertiger jaren. De expositie loopt van 14 juli tot en met 30 oktober.