Nieuws

Jeroen Staatsen (VVD) waarnemend burgemeester in Zevenaar

Jeroen Staatsen (68) treedt per 1 september van dit jaar aan als waarnemend burgemeester in Zevenaar. Dat heeft de provincie Gelderland bekendgemaakt. De VVD'er Staatsen is de tijdelijk opvolger van zittend burgemeester De Ruiter die heeft aangegeven per 1 september te stoppen.
ZEVENAAR - Jeroen Staatsen (68) treedt per 1 september van dit jaar aan als waarnemend burgemeester in Zevenaar. Dat heeft de provincie Gelderland bekendgemaakt. De VVD'er Staatsen is de tijdelijk opvolger van zittend burgemeester De Ruiter die heeft aangegeven per 1 september te stoppen.
Staatsen woont in Voorschoten waar hij sinds 2007 burgemeester is. Daarvoor was hij er waarnemend burgemeester en in 2006 korte tijd waarnemend burgemeester van de gemeente Teylingen. Van 2001 tot 2006 was hij burgemeester van Den Helder.
Staatsen heeft een lange staat van dienst in het openbaar bestuur die begon als gemeenteraadslid van Gouda. Daarna was hij onder meer griffier van Provinciale Staten van Overijssel en bij de provincie Gelderland en was hij gemeentesecretaris van Rheden.
Staatsen zal tot aan het moment van de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2018 aanblijven als waarnemer in Zevenaar. De gemeenteraad heeft ingestemd met de tijdelijke benoeming van Staatsen. Hij wordt voor 1 september 2016 beëdigd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!