Nieuws

Het nieuws van de dag: eindelijk duidelijkheid voor De Graafschap en een roze tank op de Zwarte Cross

De zoveelste D-day voor De Graafschap en een stel vrienden die een tank knalroze verven voor een ritje met één van de leden met Pussy Riot. Dat en meer in het nieuws van vandaag. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De zoveelste D-day voor De Graafschap en een stel vrienden die een tank knalroze verven voor een ritje met één van de leden met Pussy Riot. Dat en meer in het nieuws van vandaag.
Vandaag is de zoveelste belangrijke dag voor De Graafschap. De rechtbank doet uitspraak in het kort geding van de Superboeren tegen de KNVB. Uitgangspunt is een plek in de eredivisie. 
De Doetinchemmers leken eerder al in de eredivisie te kunnen blijven door de ingetrokken licentie van FC Twente. Maar doordat de beroepscommissie die straf terugdraaide is De Graafschap vooralsnog gedoemd tot spelen in de Jupiler League.
Nu probeert De Graafschap het via de rechter, mocht dat niet lukken dan overweegt de club nog een bodemprocedure.

Apeldoornse Vierdaagse

En terwijl de Nijmeegse nog moet beginnen, is de Apeldoornse Vierdaagse al bijna afgelopen. Vandaag is de laatste van vier dagen, in totaal zijn er dinsdag zo'n 2550 mensen gestart. Wandelaars kunnen de 50, 40, 30, 20 en 12 kilometer lopen.

Roze tank op de Zwarte Cross

Een paar vrienden uit Ammerzoden zorgen voor een opmerkelijke verschijning op de Zwarte Cross. Ze rijden mee in een roze tank, gebouwd op een oude vrachtwagen. Volgende week start het evenement en de vriendengroep is druk in de weer om de tank af te krijgen. Het idee is dat één van de vrouwen van Pussy Riot meerijdt. Maar de vrienden hebben nog geen bevestiging of de Russische protestgroep ook daadwerkelijk heil ziet in een ritje met de vrienden.