Nieuws

Italiaan die meisje probeerde te verkrachten in Malden moet 8 jaar de cel in

Archieffoto ANP
De 39-jarige Italiaan die in september 2014 een meisje van 17 probeerde te verkrachten in Malden, is donderdag veroordeeld tot acht jaar cel.
MALDEN - De 39-jarige Italiaan die in september 2014 een meisje van 17 probeerde te verkrachten in Malden, is donderdag veroordeeld tot acht jaar cel.
De rechtbank in Roermond acht bewezen dat de man samen met zijn Duitse vriendin tot drie keer toe heeft geprobeerd om jonge vrouwen te verkrachten. Naast Malden sloegen de twee toe in de Limburgse dorpen Sevenum en Horst.

Man met bivakmuts

Het slachtoffer in Malden fietste na een avondje stappen vanuit Nijmegen naar huis. Eenmaal in haar woonplaats zag ze op een parkeerplaats een auto staan. De bestuurder, die een zwarte bivakmuts droeg, kwam op haar af en duwde haar vervolgens van de fiets. Toen het meisje begon te gillen, rende hij terug naar zijn auto, waarna hij wegreed in de richting van het centrum van Malden.

Andere slachtoffers werden geslagen

De 17-jarige kwam er nog goed vanaf, want de andere slachtoffers werden geslagen dan wel bedreigd met een stroomstootwapen en een (nep)wapen. Verder is geprobeerd de vrouwen weerloos te maken met de drug GHB.
De man stond terecht voor vier pogingen tot verkrachting en twee verkrachtingen, maar slechts drie pogingen zijn bewezen verklaard.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!