Nieuws

Onderzoek naar betere doorstroming A2 Deil-Vught

File op de A2
De doorstroming op de snelweg A2 vanaf knooppunt Deil in zuidelijke richting moet beter. Een groot aantal partijen, waaronder de provincie Gelderland, de Regio Rivierenland. de gemeente 's-Hertogenbosch en Rijkswaterstaat gaan de komende tijd onderzoeken hoe dat voor elkaar gekregen kan worden. © Omroep Gelderland
WAARDENBURG - De doorstroming op de snelweg A2 vanaf knooppunt Deil in zuidelijke richting moet beter. Een groot aantal partijen, waaronder de provincie Gelderland, de Regio Rivierenland. de gemeente 's-Hertogenbosch en Rijkswaterstaat gaan de komende tijd onderzoeken hoe dat voor elkaar gekregen kan worden.
Het weggedeelte van de A2 tussen de knooppunten Deil en Vught is en blijft een van de beruchtste fileknooppunten, met veel opstoppingen ter hoogte van Waardenburg, In de spits begint de stoet langzaam rijdend verkeer in zuidelijke richting vaak al voor knooppunt Deil, ter hoogte van de afslag naar de A15 (Nijmegen/Rotterdam). In noordelijke richting is het niet anders.
De initiatiefnemers van het onderzoek, waar ook het ministerie en bijvoorbeeld het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch bij betrokken zijn, willen duidelijk krijgen waar tussen beide knooppunten de grootste knelpunten zitten en welke oplossingen mogelijk zijn. Liefst snel, maar als het niet anders kan ook op de langere termijn. Het onderzoek loopt tot het voorjaar van 2017.

Doorstroming onder de maat

Volgens de betrokken partijen staat vast dat de verkeersdoorstroming op het weggedeelte onder de maat is. De vraag is hoe dat komt. 'Wat is er precies aan de hand en hoe komt dat? Wie maken gebruik van de A2, is dat vooral regionaal en lokaal verkeer of is er juist veel doorgaand (inter)nationaal verkeer.' Ook wordt gekeken naar andere vervoersmiddelen zoals trein, bus en fiets en het gedrag van de reiziger.
Dat onderzoek moet betere, slimmere en duurzamere oplossingen opleveren voor de lange termijn. Partijen die daar ideeën voor hebben, worden van harte uitgenodigd om mee te denken.