Nieuws

Klapband oorzaak crash op A2 bij Waardenburg

WAARDENBURG - Het ongeluk waarbij een auto vannacht grote ravage veroorzaakte op de A2 ter hoogte van de afrit Waardenburg en Haaften, is ontstaan door een klapband. Ook zou hierbij één van de inzittenden gewond zijn geraakt. Dat meldt de politie.
Het ongeluk gebeurde rond 02.00 uur in de nacht van woensdag op donderdag. Een wagen reed toen met naar verluidt 200 kilometer per uur over de A2. Door de klapband knalde de auto tegen de vangrail.
Politiewoordvoerder Frank de Valk over het ongeluk op de A2:
Verslaggever Bart Meesters over ongeluk op A2 bij knooppunt Deil:
Toen het voertuig 300 meter verder tot stilstand kwam, klommen de drie inzittenden eruit. Volgens een getuige was één van de drie inzittenden gewond. Deze kon zelf niet verder lopen. Niet veel later vloog de wagen in brand, waarna het trio op de vlucht sloeg. Een politiezoektocht met onder andere een helikopter leverde geen resultaat op.

Gasflessen en breekijzers

In de auto vond de politie onder andere twee gasflessen en breekijzers. Deze spullen worden vaak gebruikt bij plofkraken. Door de brand was de weg van de A15 richting Nijmegen naar de A2 richting Den Bosch enige tijd afgesloten. Ook de rijbaan tussen de A15 richting Gorinchem en de A2 naar Den Bosch ging enkele uren dicht. De auto brandde volledig uit.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!