Nieuws

Klassieke muziek in een parkeergarage tijdens de Vierdaagsefeesten

NIJMEGEN - Voor het eerst klinkt er ook klassieke muziek tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. En wel op een zeer bijzondere locatie, namelijk de onderste verdieping van parkeergarage Kelfkensbos.
Zaterdag, zondag en maandag kunnen mensen om 20.00 uur tussen de auto’s luisteren. De activiteit is populair, want de tickets vliegen de deur uit. René Noppeney is de initiatiefnemer. Hij is een groot liefhebber van klassieke muziek, maakt zelf ook muziek en is voorzitter van verschillende orkesten. 'Het was me al jaren een doorn in het oog dat er geen klassieke muziek was tijdens de Vierdaagsefeesten. Daarom heb ik Teddy Vrijmoet (directeur Vierdaagsefeesten, red.) gebeld en gezegd dat het een schande is dat we niets doen met klassieke muziek.'

'Het is een droom'

Teddy Vrijmoet kaatste de bal terug. Onder de voorwaarde dat het een originele locatie zou zijn, mocht René Noppeney zijn plan uitvoeren. De uitkomst: klassieke muziek in parkeergarage Kelfkensbos. Noppeney: 'Het is nu nog een try-out, maar het is een droom van mij om elk jaar een week lang een horizontale programmering van klassieke muziek tijdens de Vierdaagse te organiseren.' 
Zaterdag treedt het Symfonieorkest Nijmegen op. Zondag het Noviomagum Wind Orchestra, een symfonisch blaasorkest van zo’n 40 amateurmusici uit Nijmegen. Op de slotdag zijn zo'n 90 zangers van de Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor aan de beurt.
Zie ook:
Klassiek tijdens de Vierdaagsefeesten
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!