Nieuws

Dressuurruiter Gal spaart 'Fritsie' voor Olympische Spelen

Edward Gal in actie op Glock's Undercover.
Dressuurruiter Edward Gal uit Oosterbeek verschijnt komend weekend zonder Glock's Undercover (Fritsie) op het NK in Ermelo. Hij spaart zijn favoriete paard voor de Olympische Spelen in Rio. © ANP
OOSTERBEEK - Dressuurruiter Edward Gal uit Oosterbeek verschijnt komend weekend zonder Glock's Undercover (Fritsie) op het NK in Ermelo. Hij spaart zijn favoriete paard voor de Olympische Spelen in Rio.
De 46-jarige Gal die met de zwarte ruin regerend nationaal kampioen is, laat op Facebook weten geen risico's te nemen. 'Ik voel dat het niet werkt. Fritsie raakt gespannen. Mijn ambities zijn niet zo belangrijk als het welzijn van het paard. Dus Fritsie blijft thuis, waar hij zich fijn voelt', aldus de dressuurruiter die nu deelneemt met de hengst Glock's Voice.
Een maand geleden sloeg Gal ook het prestigieuze CHIO in Rotterdam over, omdat Glock's Undercover een jaar eerder bij de landenwedstrijd ook gespannen raakte door de atmosfeer.
Het Nederlands kampioenschap in Ermelo is het laatste observatiemoment voor de dressuurruiters op weg naar Rio de Janeiro.