Nieuws

Voorspelling: Gelderse sporters winnen zeven medailles op Olympische Spelen

Hans Peter Minderhoud
De Gelderse sporters halen tijdens de komende Olympische Spelen zeven medailles binnen. De oogst: drie keer goud, een keer zilver en drie keer brons. Dat blijkt uit gegevens van databureau Gracenote. © ANP
ARNHEM - De Gelderse sporters halen tijdens de komende Olympische Spelen zeven medailles binnen. De oogst: drie keer goud, een keer zilver en drie keer brons. Dat blijkt uit gegevens van databureau Gracenote.
Aan de hand van statistieken en resultaten uit het verleden komt Gracenote tot deze voorspelling. Dafne Schippers uit Arnhem is goed voor een gouden plak op de 200 meter. Niek Kimman uit Arnhem wint BMX-goud op het onderdeel tijdrit. Ook dressuurruiter Hans Peter Minderhoud uit Oosterbeek komt op de hoogste trede van het erepodium te staan.
De enige Gelderse zilveren plak is voor de Arnhemse Estavana Polman. Ze wint die medaille als lid van de Nederlandse handbalploeg. Tenslotte is er brons voor atlete Sifan Hassan uit Arnhem op de 1500 meter, de Nederlandse mannen acht roeiploeg (met Kaj Hendriks uit Wageningen) en het Nederlandse dressuurteam (met hoogstwaarschijnlijk Edward Gal uit Oosterbeek, Adelinde Cornelissen uit Nijkerk en Hans Peter Minderhoud uit Oosterbeek).

Succesvolle Spelen

Het beloven overigens succesvolle Spelen voor heel Nederland te worden. Als we Gracenote mogen geloven, komt de Oranje-equipe uit op 26 medailles. Dat zou een verbetering van een record uit 2000 zijn. Toen haalde de Nederlandse ploeg 25 plakken.