Nieuws

Gezocht: leuke foto’s voor gemeentegids Wijchen!

De gemeente Wijchen roept amateurfotografen op om hun mooiste kiekjes in sturen voor de nieuwe gemeentegids die in het najaar van 2016 verschijnt. © Pixabay
WIJCHEN - De gemeente Wijchen roept amateurfotografen op om hun mooiste kiekjes in sturen voor de nieuwe gemeentegids die in het najaar van 2016 verschijnt.

Foto’s van enig formaat

De foto's uit Wijchen of een van de dorpskernen moeten wel enig formaat hebben: 300 dpi of 1 Mb. Kleinere formaten zijn namelijk niet geschikt voor plaatsing. De foto's kunnen per e-mail worden gestuurd naar communicatie@wijchen.nl. Wie helemaal los wil gaan met zijn camera en meerdere plaatjes schiet kan die verzameling insturen via www.wetransfer.nl.

Auteursrechten

Fotografen moeten wel duidelijk aangeven waar en wanneer de foto’s in de gemeente gemaakt zijn. En het is belangrijk om zelf de auteursrechten te hebben van de foto. Wie personen fotografeert, moet vooraf toestemming vragen voor publicatie van de foto. De gemeente Wijchen houdt hiervoor de amateurfotografen zelf verantwoordelijk. Insturen van de foto's betekent automatisch dat je de gemeente Wijchen toestemming geeft om de foto’s ook te gebruiken voor andere gemeentelijke uitingen als de website, folders, flyers en brochures.

Uitslag

In oktober maakt de gemeente bekend welke foto’s ze publiceert in de gemeentegids. De fotografen krijgen schriftelijk bericht.