Nieuws

Advocaat probeert moordenaar van Sévèke uit gevangenis te krijgen

NIJMEGEN - Marcel T. die in 2005 de Nijmeegse activist Louis Sévèke doodschoot, wil vrijkomen. Advocaat van T. mr. John Peters bevestigt dat hij werkt aan een herzieningsverzoek bij de Hoge Raad.
T. werd in 2008 tot levenslang veroordeeld door de rechtbank in Arnhem voor moord en het plegen van bankovervallen en aanslagen. In 2012 zinspeelde T. ook al eens op heropening van zijn zaak.
Hoogleraar strafrecht in Nijmegen Henny Sackers achtte destijds de kans op heropening klein, omdat T. niet in beroep ging tegen de straf en er geen sprake was van nieuwe feiten.
Die zijn er nu wel, aldus Peters tegen Omroep Gelderland, maar hij wil ze niet toelichten. De advocaat verwacht dat het verzoek over zes maanden bij de Hoge Raad ligt.
Beschuldigingen
Vanavond besteedt ook het programma De Zaak van je Leven (21.15 uur NPO2) aandacht aan de zaak Sévèke, die in 2005 heel Nijmegen in de greep hield. Rechercheurs van toen kijken terug en reageren ondermeer op de beschuldigingen vanuit de krakerswereld dat een agent mogelijk de dader zou zijn.