Nieuws

Ontslagen Pokémon Go-speler kan maandag weer aan de slag

(Archieffoto)
De ontslagen Pokémon Go-speler uit Nijmegen kan maandag weer elders aan de slag. 'Dat weet hij zelf nog niet. Maar dat is wel zo.' Zo vertelt Jean Knipping, eigenaar van uitzendbureau TeleJob, woensdagochtend tegen Omroep Gelderland.
NIJMEGEN - De ontslagen Pokémon Go-speler uit Nijmegen kan maandag weer elders aan de slag. 'Dat weet hij zelf nog niet. Maar dat is wel zo.' Zo vertelt Jean Knipping, eigenaar van uitzendbureau TeleJob, woensdagochtend tegen Omroep Gelderland.
Volgens Knipping is de 23-jarige Nijmegenaar, die dinsdag werd ontslagen omdat hij Pokémon Go aan het spelen was in werktijd, een goede jongen. 'Hij heeft al voor diverse bedrijven gewerkt en steeds naar tevredenheid. Hij is enorm geschrokken van zijn ontslag en weet dat het een domme actie was', zegt Knipping op Radio Gelderland.
De jongen werkte dinsdag voor een klussenbedrijf. 'Hij is een paar gewaarschuwd dat hij moest gaan werken en niet met Pokémon Go aan de slag mocht. Maar blijkbaar is het zo'n verslavend spel dat de boodschap niet over is gekomen.'
Pokémon Go is een enorme rage. Het spelletje, waarmee met de mobiele telefoon op beestjes kan worden gejaagd, wordt sinds een paar dagen door veel Nederlanders gespeeld.

'Dombo'

Knipping noemde zijn werknemer dinsdag overigens op Facebook een 'Dombo'. Daar heeft hij spijt van. 'Ik heb die Facebook-post inmiddels weggehaald.' Toch hebben veel mensen het gelezen en het leidde tot de nodige reacties.
Priscilla Gerritsen zegt bijvoorbeeld: 'Lekker professioneel ga jij met je uitzendkrachten om. Arme mensen die via jou uitzendbureau moeten werken.' Dave van Hattem vult aan: 'Ik geloof dat je jezelf altijd keurig moet opstellen en een voorbeeldfunctie hebt. Gooien met woorden hoeft niet.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!