Nieuws

Pokémon Go-spelers van het spoor gehaald in Hattem

HATTEM - Pokémon Go-spelers doen echt alles om de virtuele stripfiguurtjes te vangen. In Hattem liepen twee personen al gamend over het spoor.
Het duo werd maandagavond betrapt door de politie. Die haalde de Pokémon Go-spelers van de rails.

'Houd de Pokémons weg van het spoor'

Spoorbeheerder ProRail heeft spelletjesproducent Nintendo gevraagd de Pokémons uit de buurt te houden van spoorlijnen. 'Je moet er toch niet aan denken dat speurneuzen onder de trein komen. Laat het spelletje niet het einde van je leven worden', zegt een woordvoerder.
Nintendo en The Pokémon Company hebben volgens ProRail 'de plicht en de verantwoordelijkheid dat iedereen het spelletje leuk en gevarenvrij moet kunnen spelen'.

Wereldwijde hype

Gebruikers van Pokémon Go moeten in de echte wereld op zoek naar figuurtjes. Een kaart op het scherm van de telefoon laat zien waar die verstopt zijn. De app werd enkele dagen geleden gelanceerd en is nu al een wereldwijde hype. 
Volgens de politie levert het soms gevaarlijke situaties op, wanneer gebruikers alleen maar naar hun scherm kijken en geen oog hebben voor het verkeer. Bovendien zijn de poppetjes soms verstopt op plekken die niet toegankelijk zijn.

Veilig Verkeer Nederland vreest voor doden

In Nunspeet werd maandagnacht een automobilist betrapt die de Pokémon-figuurtjes al rijdend aan het vangen was. Veilig Verkeer Nederland vreest dat er doden gaan vallen als mensen blind op hun telefoonscherm kijken om Pokémon Go te spelen. Ze roept de gamers op verantwoordelijk te zijn in het verkeer.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!