Nieuws

Kunstgras Achilles'29 toch op tijd klaar voor wedstrijd tegen NEC

GROESBEEK - Het nieuwe kunstgrasveld van Achilles'29 is toch nog op tijd klaar. Door de regenval in de voorbije weken liep de aanleg enige vertraging op.
'We hebben twee weken vertraging gehad, maar gelukkig hadden we van tevoren ook een uitlooptermijn van twee weken meegenomen. Dus dat paste uiteindelijk precies', laat voorzitter Harrie Derks van de Groesbeekse club weten. 'We hebben het allemaal prima op tijd klaar dus we kunnen zaterdag de eerste wedstrijd spelen'. Achilles'29 wijdt zaterdag de mat in tegen de amateurs van EVV uit Echt. Volgende week dinsdag komt NEC op bezoek op sportpark De Heikant in Groesbeek.

Neusje van de zalm

Derks is trots op de nieuwe mat, die intensief gebruik zal worden omdat ook andere teams van Achilles gebruik maken van het hoofdveld. 'We zijn heel blij met dit veld. Sowieso qua bezetting is het hartstikke hard nodig en aan de andere kant is het het neusje van de zalm.'

Bundesliga

'Het is gewoon een geweldig veld dat internationaal heel hoog aanzien heeft. Het ligt bij nagenoeg alle Bundesligaclubs op de trainingsaccommodatie. We zijn ook bij Leverkusen geweest, en dan zie je dat het een prima ondergrond is.' .