Nieuws

Blijdschap in Berkelland: het buitengebied krijgt glasvezel

BORCULO - Het is gelukt, bewoners van het buitengebied van Berkelland krijgen glasvezel. Genoeg bewoners hebben zich afgelopen weekend nog aangemeld voor een abonnement. Zaterdag stond de teller nog op 44% in 2 dagen is dat opgelopen tot 57.9 %. De internetverbinding wordt alleen aangelegd als 50% van de bewoners van het buitengebied zich zou aanmelden voor 11 juli.
CIF (Communication & Infrastructure Fund), die de aanleg van de verbinding verzorgt, heeft gisteren alle aanmeldingen geteld en het nieuws vanmorgen bekend gemaakt.
Afgelopen weekend waren toen nog ruim tweehonderd aanmeldingen nodig. Verschillende voorstanders van snel internet, probeerden de laatste dagen nog zoveel mogelijk bewoners van het buitengebied over de streep te trekken.

Spannend weekend

'Ik hoop dat we het redden, maar het wordt knap benauwd', zei André Stoltenberg uit Gelselaar vrijdag nog. Hij is zijn slome internetverbinding helemaal zat. 'Stilstand is achteruitgang.' Hij is dolblij dat het op de valreep toch nog gelukt is. 'Ik kreeg gisteren al wel goede hoop toen ik hoorde dat het tellen nog niet klaar was.' 
Wethouder Han Boer is trots op de inwoners van Berkelland. 'Nou, wat was het spannend! Ik ben erg blij dat we glasvezel krijgen, het is zo goed voor de inwoners en bedrijven in onze gemeente.'

Aanleg begint na de zomer

Na de zomervakantie begint de aannemer met de werkzaamheden. De verwachting is dat de aanleg van glasvezel in Berkelland medio 2017 klaar is. Inwoners krijgen binnenkort meer informatie hierover.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!