Nieuws

Management Sharon Doorson: gebruiken lied Chris Link is per ongeluk

ARNHEM - Bijzonder vervelend. Zo noemt Karim Erja van het management van Sharon Doorson de ophef over het gebruik van een nummer van zanger Chris Link.
Sharon Doorson zong afgelopen weekend in het programma Beste Zangers een Engelstalige variant op het lied Samen Zijn van Willeke Alberti. Dit tot groot ongenoegen van zanger Chris Link uit Arnhem. Hij deed maanden geleden auditie bij The Voice of Holland met hetzelfde lied en hij had er een zeer persoonlijke tekst op geschreven. Zijn broer en schoonzus waren in verwachting van een tweeling, toen een van de meisjes overleed door complicaties in de buik. Het andere meisje, Amy, heeft niet zo lang meer te leven.
Link schreef zijn emoties van zich af met het lied, maar zag Doorson dit weekend dus een lied zingen met een vergelijkbare melodie en hetzelfde refrein, waarbij ze ook nog zei het nummer aan de keukentafel te hebben geschreven.

'Tekst was aangereikt'

Karim Erja legt uit hoe dit kon gebeuren. 'Wij wisten dit echt niet. Sharon Doorson doet mee aan het programma Beste Zangers en ze wilde graag het nummer Samen Zijn zingen, ook omdat Willeke Alberti zelf ook in het programma zit. En omdat ze altijd Engelstalig zingt, wilde ze het graag zingen met een Engelse tekst. Ze heeft toen maanden geleden een tekst aangereikt gekregen. Daarop zei ze: die wil ik me eigen maken. Daarop heeft ze de tekst veranderd, maar naar nu blijkt zijn drie regels van de tekst van het refrein hetzelfde gebleven. Heel vervelend.'

In gesprek met Chris Link

Erja benadrukt dat Doorsma geen enkel kwaad in de zin heeft. 'Ik hoorde dat Chris Link een bericht op Facebook had geplaatst en daarna hebben we meteen contact gezocht. We zijn nu met elkaar in gesprek voor een oplossing', zegt Erja, die niet kan aangeven of dit betekent of er een schadevergoeding komt. 'Maar we willen dit goed oplossen. Het is in eerste instantie vervelend dat dit gebeurt en natuurlijk extra vervelend omdat het lied voor Chris zo'n lading heeft. En ook dat dit in publieke sferen komt. Sharon is er ook helemaal niet de persoon naar om negatief in de media te komen. We zijn met Chris in gesprek om dit op te lossen.'
Chris Link bevestigt tegenover Omroep Gelderland dat de partijen met elkaar in gesprek zijn om tot een oplossing te komen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!