Nieuws

Ze gaan voor een medaille in Rio, maar goud lijkt onmogelijk voor de tafeltennisdames

De Nederlandse tafeltennisdames mikken in Rio op een medaille. Een gouden plak is echter onmogelijk, stelt bondscoach Elena Timina uit Ede.
ARNHEM - De Nederlandse tafeltennisdames mikken in Rio op een medaille. Een gouden plak is echter onmogelijk, stelt bondscoach Elena Timina uit Ede.
'We gaan voor een medaille', stelt Timina heel duidelijk. 'Ik denk niet dat een gouden medaille haalbaar is. Maar al het andere is mogelijk. Er is een team waarvan wij niet kunnen winnen en dat is China. Dat is gewoon realistisch. Maar behalve China bestaat er geen team waarvan wij niet kunnen winnen.'
Het team bestaat uit Li Jiao uit Oosterbeek, Li Jie uit Arnhem en de Schiedamse Britt Eerland. Li Jiao en Li Jie zijn natuurlijk van geboorte Chinees, maar wonen inmiddels al zeventien jaar in Nederland. Ze komen in Rio individueel en in de teamwedstrijd uit.
Li Jiao is net als de bondscoach heel duidelijk over de kans op goud. 'De Chinezen zijn eigenlijk te goed.' Ze schat in dat een bronzen medaille in de teamwedstrijd het hoogst haalbare is.