Nieuws

Een boom die de lucht in gaat en houden ze het droog in Apeldoorn? Dat is in het nieuws vandaag

Een doodshoofdaapje in de Apenheul.
Hoe houd je een boom in leven die niet met de wortels in de aarde zit? Taart voor apen in de Apenheul. En houden ze het een beetje droog in Apeldoorn, waar de 4Ddaagse van start gaat. Dat en meer is vandaag in het nieuws. © ANP
ARNHEM - Hoe houd je een boom in leven die niet met de wortels in de aarde zit? Taart voor apen in de Apenheul. En houden ze het een beetje droog in Apeldoorn, waar de 4Ddaagse van start gaat. Dat en meer is vandaag in het nieuws.

Ontaarde boom

Een boom uitgraven en die daarna drie meter boven de grond ophangen. In Velp gebeurt het. Het gaat om een innovatief kunstproject. Plaats van handeling: het terrein van hogeschool Van Hall Larenstein. 
De 35 jaar oude plataan wordt eerst met wortels en al uitgegraven en opgetakeld. Daarna worden de wortels helemaal schoongespoten en komt de boom in een ijzeren constructie te hangen. De boom zal daarna zonder contact met de grond kunstmatig in leven worden gehouden. Met kleine boompjes lukte het, nu kijken of het met een 14 meter hoog gevaarte ook kan.

4Daagse Apeldoorn

Het is voor de deelnemers aan de 63e 4Daagse van Apeldoorn te hopen dat ze het vandaag droog houden. Toch maar een regenpakje meenemen, want MeteoGroup waarschuwt voor buien. Pittige buien, als het helemaal tegenzit.
De wandelaars kunnen kiezen uit 12, 20, 30, 40 en 50 kilometer.

De Apenheul bestaat 45 jaar

Feest in de Apenheul vandaag: het park bestaat 45 jaar. Dat betekent taart voor de apen. Een heel verantwoorde, die past in hun speciale dieet. Voor kinderen ligt een pakketje met onder meer een rugzak en een verrekijker klaar. 
Wim Mager begon in 1971 met een uniek concept: een park waar de dieren gewoon loslopen tussen de bezoekers. Dit jaar werd het park door leden van de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!