Nieuws

Tips voor een goed huwelijk? Riek en Kobus Talsma uit Zoelen zijn al 70 jaar gelukkig getrouwd

ARNHEM - Hoe kun je het 70 jaar met elkaar uit houden? Het echtpaar Talsma uit Zoelen viert vandaag haar platina huwelijk; maar liefst zeven decennia zijn ze getrouwd. En ze zijn nog altijd verzot op elkaar.
In 1946 kwamen ze elkaar tegen. En vandaag zeventig jaar geleden zeiden Riek en Kobus Talsma 'Ja' tegen elkaar. Het echtpaar Talsma uit Zoelen vierde maandagmiddag hun platina huwelijks jubileum. Riek en Kobus ontmoetten elkaar bij de lokale bakker. Vlak na de oorlog bloeide de liefde tussen hen snel op. 

Liefde overwint

Riek is 90 jaar en kreeg drie maanden geleden een zware beroerte, sindsdien is het voor het echtpaar moeilijk om te communiceren. Maar de liefde overwint veel, blijkt als Riek vertelt over hun huwelijk. Of ze nog verliefd zijn? Riek zegt zonder aarzelen een volmondig 'Ja!'. Na zeventig jaar huwelijk heeft ze wel wat tips om lang gelukkig te zijn én te blijven in de liefde:

Het is niet voor het eerst dat een burgemeester een huwelijksdag van Riek en Kobus Talsma mee viert. Vanmiddag feliciteert burgemeester De Boer van de gemeente Buren het echtpaar met hun zeventigste huwelijksdag. Tien jaar geleden schoof de vorige burgemeester van Buren, Klaas Tammes, bij de familie aan om hen te feliciteren voor hun zestig jarige huwelijksjubileum.