Nieuws

Zanger Chris Link uit Arnhem ziet op tv hoe iemand anders zijn persoonlijke lied zingt

Zanger Chris Link (rechts) in de studio van Omroep Gelderland bij Eric van den Berg
Een uiterst pijnlijke samenloop van omstandigheden zorgde ervoor dat zangeres Sharon Doorson een persoonlijk lied van Arnhemmer Chris Link zong op televisie. Chris schreef het lied over een groot verdriet in zijn familie en zong het zelf onlangs bij The Voice of Holland. Chris hoopt het lied nu zelf snel te kunnen opnemen en uit te brengen.
ARNHEM - Een uiterst pijnlijke samenloop van omstandigheden zorgde ervoor dat zangeres Sharon Doorson een persoonlijk lied van Arnhemmer Chris Link zong op televisie. Chris schreef het lied over een groot verdriet in zijn familie en zong het zelf onlangs bij The Voice of Holland. Chris hoopt het lied nu zelf snel te kunnen opnemen en uit te brengen.
De Arnhemse zanger: 'Ik werd getipt door mensen die het herkenden. Heel pijnlijk. Schrijf je een persoonlijke en dierbare tekst op het liedje Samen Zijn, doet Sharon Doorson voor alsof ze het zelf heeft geschreven'. In de uitzending vertelde ze dat ze het aan de keukentafel had geschreven en dat ze trots was.  het gaat om een deel van de tekst, met name het refrein en de eerste zinnen, maar toch erg pijnlijk.

Emotie

Chris schreef de Engelse tekst op de melodie 'Samen zijn' zelf. Mijn broer en schoonzus  waren in verwachting van een tweeling, toen een van de meisjes door complicaties overleed in de buik. Het andere meisje, Amy, heeft  niet zo lang meer te leven. Ik kon mijn nichtje in het ziekenhuis volgen met een webcam en ik voelde de behoefte om de emotie van me af te schrijven.'
Chris deed auditie bij The Voice of Holland met zijn bijzondere lied en kwam daarover vertellen op Radio Gelderland. Ook het achterliggende verhaal van het lied komt aan de orde: 

'Iets dierbaars misbruikt'

Chris Link hoopt dat de zaak gauw klaar is. 'Het gaat om auteursrecht van iets wat voor ons dierbaar is en dat wordt misbruikt. Misschien kan ik een vergoeding krijgen en anders wil ik een crowdfunding houden om mijn lied te kunnen opnemen en uit te brengen als single.'   
Zie ook: Kijk hier de hele aflevering van Beste Zangers van AVROTROS. Op 45.50 min vertelt Doorson hoe ze het nummer schreef.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!