Nieuws

Dinsdag pas duidelijkheid of glasvezel Berkelland door gaat

André Stoltenberg gaat de buurt in voor glasvezel
Dinsdagochtend wordt pas duidelijk of het buitengebied van Berkelland glasvezel krijgt. CIF (Communication & Infrastructure Fund), die de aanleg van de internetverbinding verzorgt, heeft dan pas alle aanmeldingen geteld. Er is 50% nodig, anders gaat de aanleg niet door.
HAARLO - Dinsdagochtend wordt pas duidelijk of het buitengebied van Berkelland glasvezel krijgt. CIF (Communication & Infrastructure Fund), die de aanleg van de internetverbinding verzorgt, heeft dan pas alle aanmeldingen geteld. Er is 50% nodig, anders gaat de aanleg niet door.
Afgelopen weekend stond de teller op 44%. Er waren toen nog ruim tweehonderd aanmeldingen nodig. Verschillende inwoners die voorstander van snel internet zijn, probeerden de laatste dagen nog zoveel mogelijk bewoners van het buitengebied over de streep te trekken. 
'Ik hoop dat we het redden, maar het wordt knap benauwd', zegt  André Stoltenberg uit Gelselaar. Hij is zijn slome internetverbinding helemaal zat. 'Stilstand is achteruitgang. '
Volgens Marieke Seinen van CIF is er in Berkelland wel veel reuring ontstaan toen bleek dat er nog zoveel aanmeldingen nodig zijn. 'We hebben van lokale verkopers in het gebied begrepen dat er nog wel behoorlijk wat aanmeldingen zijn binnengekomen. ' Vandaag wordt er geteld. 'Omdat dit op verschillende manieren kan, nemen we de tijd om het goed op een rijtje te krijgen.' Dinsdag in de loop van de ochtend hoopt Seinen met de uitslag te komen.  'We hopen nog steeds dat we de 50% halen. '
Winterswijk haalde vrijdag de drempel van vijftig procent al.
Meer over dit onderwerp:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!