Nieuws

In het nieuws vandaag: Vitesse naar Slovenië en komt er snel internet in Berkelland?

In Harderwijk wordt de leiding gemaakt, die zondag voor veel problemen zorgde. Veel mensen in Harderwijk en Hierden zaten urenlang zonder water. In Berkelland is het de grote vraag of er glasvezel in het buitengebied komt en Vitesse gaat op trainingskamp naar Slovenië. Dit is wat er vandaag in het Gelders nieuws komt. © Omroep Gelderland
ARNHEM - In Harderwijk wordt de leiding gemaakt, die zondag voor veel problemen zorgde. Veel mensen in Harderwijk en Hierden zaten urenlang zonder water. In Berkelland is het de grote vraag of er glasvezel in het buitengebied komt en Vitesse gaat op trainingskamp naar Slovenië. Dit is wat er vandaag in het Gelders nieuws komt.

Leiding wordt gemaakt

In Harderwijk gaat waterbedrijf Vitens aan de slag om de breuk in de waterleiding te maken. Op dit moment wordt het water tijdelijk omgeleid via een tapkraan, maar dat is slechts een oplossing voor even. De breuk zat trouwens in een grote waterleiding in het bos in Harderwijk, vlakbij het nieuwe waterbedrijf dat dit voorjaar in gebruik is genomen.

Wel of geen snel internet?

Rond het middaguur wordt duidelijk of er snel internet komt in het buitengebied van de Achterhoekse gemeente Berkelland. Minimaal vijftig procent van de inwoners van het buitengebied moest zich voor vandaag opgeven voor glasvezel, anders gaat het feest niet door. Zaterdag was dat aantal nog niet gehaald. Toen stond de teller op 44 procent. Het wordt dus spannend.

Vitesse naar Slovenië

Je hoort het niet vaak, een trainingskamp naar Slovenië. Toch gaat Vitesse naar het Oost-Europese land. De trip is een onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De voetballers vertrekken vanochtend. Naast doelman Michael Tornes, die als testspeler aansluit, maken ook de jeugdspelers Thomas Buitink, Lassana Faye en Leeroy Schorea deel uit van de groep.

Paar dagen in de file

Het duurt nog ruim een week voor de 45.000 wandelaars beginnen aan de eerste kilometers van de Nijmeegse Vierdaagse, maar de eerste Vierdaagsefile werd afgelopen weekeinde al gesignaleerd. Er staan tientallen campers en caravans langs het Maas-Waalkanaal in Nijmegen. En die file wordt vandaag nog wat langer, zo is de verwachting. De enthousiastelingen moeten wel nog even geduld hebben, de Vierdaagsecamping Vossedijk gaat namelijk pas woensdag open voor publiek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!