Nieuws

Herstel waterleiding in Harderwijk eind van de week klaar

HARDERWIJK - Waterbedrijf Vitens verwacht dat de werkzaamheden aan de gebroken waterleiding in Harderwijk eind van de week afgerond zijn. Mensen in Harderwijk en Hierden zaten zondagochtend enige tijd zonder drinkwater door een lek.
Vitens zorgde zondag al voor een tijdelijke oplossing door het water om te leiden. De definitieve herstelwerkzaamheden aan de leiding zijn maandag begonnen. Woordvoerder Judtith Zuiderhout van Vitens laat weten dat dat met grote voorzichtigheid moet gebeuren, omdat er een gasleiding in de buurt ligt. Er wordt waarschijnlijk een stuk buis vervangen. Zuiderhout verwacht dat dat eind van de week klaar is.

Lek in het bos

De breuk zat in een leiding in het bos in Harderwijk, vlakbij het nieuwe waterbedrijf dat dit voorjaar in gebruik is genomen. Daar loopt een grote transportleiding die even later onder de A28 doorgaat.

Twaalf minuten zonder water

In Nederland zitten we gemiddeld twaalf minuten zonder water, volgens woordvoerder Judith Zuiderhout van Vitens: 'En dat is eigenlijk best weinig. De werkzaamheden gaan enkele dagen duren, maar de mensen gaan daar niets van merken.' Mensen zijn die denken een lagere waterdruk te hebben of die andere vragen hebben, kunnen volgens Zuiderhout terecht op de site waterstoring.nl.
Radiopresentator Corine van Dijk in gesprek met woordvoerder Judith Zuiderhout van Vitens: