Nieuws

Thijmen Kupers pakt laatste strohalm niet en ontbreekt op Spelen

Thijmen Kupers deed zondag bij de EK atletiek in Amsterdam een dappere poging om van kop af de 800 meter te winnen, maar de atleet uit Lengel stortte in de laatste 100 meter van de finale compleet in. Hij arriveerde slechts als zesde aan de meet. © ANP
LENGEL - Thijmen Kupers deed zondag bij de EK atletiek in Amsterdam een dappere poging om van kop af de 800 meter te winnen, maar de atleet uit Lengel stortte in de laatste 100 meter van de finale compleet in. Hij arriveerde slechts als zesde aan de meet.
In een tijd van 1.46,67. Ook dat zal hem verdriet doen, want het is wederom boven de limiet voor de Olympische Spelen in Rio. Het was Kupers' laatste kans op een ticket. Hij mag dus niet naar Brazilië, volgende maand.

5000 meter

Dennis Licht kon zondagavond tien ronden mee in het geweld van de 5000 meter bij de EK, toen ging voor hem 'het licht uit'. De hardloper uit Beekbergen eindigde als twaalfde in 13.54,21. Spanjaard Ilias Fifa won het goud.

Estafetteploeg

De Nederlandse estafetteploeg bij de vrouwen 4x400 meter, met Eva Hovenkamp uit Ede, eindigde zondagavond als zevende. Het kwartet, bestaande uit de zussen Laura en Lisanne de Witte, Hovenkamp en Nicky van Leuveren, liep in de finale een tijd van 3.29,23. Dat was net boven het Nederlands record, maar lang niet snel genoeg voor een medaille.

Goud en zilver

Op de slotdag van het EK in Amsterdam was er ook Gelders succes. Dafne Schippers uit Arnhem won met de estafetteploeg goud en Sifan Hassan veroverde zilver op de 1500 meter.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!