Nieuws

Vrouwenteam met Dafne Schippers naar EK-goud op 4x100 estafette

Dafne Schippers uit Arnhem heeft zondag haar tweede gouden medaille op de EK atletiek in Amsterdam veroverd. De Nederlandse sprintkoningin liep met het vrouwenteam op de 4x100 meter estafette naar de eerste plaats in de finale in een Nederlands record van 42,04. © ANP
ARNHEM - Dafne Schippers uit Arnhem heeft zondag haar tweede gouden medaille op de EK atletiek in Amsterdam veroverd. De Nederlandse sprintkoningin liep met het vrouwenteam op de 4x100 meter estafette naar de eerste plaats in de finale in een Nederlands record van 42,04.
Jamile Samuel was zondag de startloopster. Zij gaf het stokje over aan Schippers, die in één rechte lijn op Tessa van Schagen afstormde. Van Schagen gaf vervolgens het stokje door aan slotloopster Naomi Sedney, die het subliem afmaakte.
'Ik ben heel trots op dit team', zei Schippers na afloop. Het boegbeeld van de Nederlandse atletiek had zich zaterdag kort voor de halve finales uit voorzorg afgemeld. 'Ik had wat last van mijn hamstring, die was wat kramperig. Niets groots, maar wel te risicovol om mee te lopen. Voor het team was het moeilijk om ineens de knop te moeten omzetten, maar toch gingen ze door. Complimenten dus aan het team.'

Schippers in mooie lijst

Schippers won eerder op het EK atletiek met groot machtsvertoon de 100 meter. Met vier keer goud en in totaal vijf EK-medailles is Schippers nu de meest succesvolle Nederlandse atlete op EK's na Fanny Blankers-Koen, die vijfmaal goud won en in totaal negen medailles pakte.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!