Nieuws

Deze man ontdekte het waterlek in Harderwijk

HARDERWIJK - Een waterlek zorgde zondagochtend voor opschudding in Harderwijk en Hierden. Op sommige plekken kwam geen druppel water meer uit de kraan. Verschillende hulpdiensten zochten urenlang tevergeefs naar het lek. Wandelaar Willem van Bunte vond het lek na een half uurtje wandelen.
'We liepen via de zandverstuiving en zagen ineens een gigantische waterplas in het bos', vertelt Willem van Bunte. De man maakte met zijn dochter een wandeling ter voorbereiding op de Nijmeegse Vierdaagse in de bossen in Harderwijk bij de A28. 
De plas was gigantisch en thuis stroomde er geen water uit de kraan, dan vond de wandelaar verdacht. 'We zagen op internet dat heel Harderwijk zonder water zat', gaat Van Bunte verder. Hij besloot daarop actie te ondernemen.

Zwaaien

Van Bunte schakelde de hulpdiensten in. Ondertussen kwam er een politiehelikopter overvliegen. 'We zijn aan het zwaaien gegaan. Daarop kwam de helikopter terug', aldus de wandelaar. Vanuit de politiehelikopter werd contact gemaakt met de meldkamer. Binnen tien minuten was er zes man politie bij het waterballet aanwezig. 
De politie heeft Van Bunte en zijn dochter hartelijk bedankt voor hun oplettendheid. Van Bunte zag het naar eigen zeggen als zijn burgerplicht om het door hem gelokaliseerde lek te melden.
Na de wandeling konden Van Bunte en zijn dochter gewoon een frisse douche nemen. De waterdruk werd rond 11.30 uur weer opgevoerd en was kort na 13.00 uur helemaal hersteld. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!