Nieuws

Weer Gelders goud op EK atletiek, Anouk Vetter wint zevenkamp

Anouk Vetter viert haar titel
Anouk Vetter uit Arnhem is zaterdagavond Europees kampioen op de zevenkamp geworden. De Gelderse atlete begon als nummer één aan het laatste onderdeel (de 800 meter) en gaf die positie niet meer uit handen. © ANP
ARNHEM - Anouk Vetter uit Arnhem is zaterdagavond Europees kampioen op de zevenkamp geworden. De Gelderse atlete begon als nummer één aan het laatste onderdeel (de 800 meter) en gaf die positie niet meer uit handen.
Zowel vrijdag als zaterdag verbaasde Vetter met haar prestaties. Dat ze geweldig in vorm is, bewees ze onder meer op het onderdeel speerwerpen. Daar gooide ze een record van 55,76 meter, ruim 2,5 meter verder dan haar beste worp ooit.

Gelderse glorie

De plak van Vetter is het tweede grote Gelderse succes op het EK, dat in Amsterdam wordt gehouden. Dafne Schippers uit Arnhem werd vrijdagavond al Europees kampioen op de 100 meter.

'Geen fouten gemaakt'

'Ik heb dit toernooi geen fouten gemaakt', zei Vetter na afloop tegen de NOS. 'Ook al deed niet iedereen hier mee, met dit puntentotaal doe ik bij de Olympische Spelen mee voor de medailles.' Vetter liefst haalde 6626 punten, een Nederlands record. Ze verbeterde daarmee een record van Schippers.
'Ik heb altijd als droom gehad die 6600 punten te halen, maar dat ik het nu al doe kan ik nog nauwelijks geloven. Ik heb eigenlijk pas vorige week de knoop gehakt en besloten mee te doen aan het EK. Het toernooi zat aanvankelijk niet in de planning.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!