Nieuws

Pechdag Kelderman in Tour: Gelderse troef valt en verliest tijd

Kelderman liep de nodige schaafwonden op
Wilco Kelderman had zaterdag een pechdag in de Tour de France. De Gelderse troef kwam, door een aflopende band, ten val in de afdaling van de Col de Val Louron-Azet. Ook verloor hij tijd in het algemeen klassement. © ANP
BARNEVELD - Wilco Kelderman had zaterdag een pechdag in de Tour de France. De Gelderse troef kwam, door een aflopende band, ten val in de afdaling van de Col de Val Louron-Azet. Ook verloor hij tijd in het algemeen klassement.
De fysieke schade die Kelderman opliep bij de val, bleef beperkt. De kopman van LottoNL-Jumbo liet zaterdagavond weten niet heel veel pijn te hebben, maar wel onder de schaafwonden te zitten.
De inwoner van Barneveld had bij zijn val ploeggenoot George Bennett in de buurt. Die hielp hem weer op de fiets. Kelderman kon zijn weg vervolgen en sloot vrij snel weer aan bij de groep met de favorieten.

Bijna twee minuten achter Froome

Kelderman kon daarna eventjes mee met de toppers, maar in de laatste beklimming moest hij tijd prijsgeven. Hij verloor in de etappe 1 minuut en 45 seconden op de nieuwe drager van de gele trui, Chris Froome. In het klassement zakte Kelderman naar de zestiende plek. Hij heeft daarin bijna twee minuten achterstand op Froome.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!