Nieuws

Informatieavond over vernielingen Doesburg goed bezocht

Niet een van de auto's in Doesburg.
80 bewoners van de wijk Beinum in Doesburg kwamen vrijdagavond bijeen in het stadhuis voor een informatieavond over de vernielingen van de afgelopen maanden in de Doesburgse wijk. Zij hadden veel vragen. © WikiCommons
DOESBURG - 80 bewoners van de wijk Beinum in Doesburg kwamen vrijdagavond bijeen in het stadhuis voor een informatieavond over de vernielingen van de afgelopen maanden in de Doesburgse wijk. Zij hadden veel vragen.
De laatste maanden zijn er bijvoorbeeld tientallen auto's in de wijk bekrast. De gemeente Doesburg en het Openbaar Ministerie (OM) hadden de informatieavond belegd omdat er deze week een vrouw is aangehouden voor de vernielingen.
De bewoners kregen van het OM te horen hoe het onderzoek naar de verdachte nu verder gaat. En Fred Jansen, de locoburgemeester van Doesburg, ging in op de gevoelens van onveiligheid bij de buurtbewoners.
De buurtbewoners hadden voornamelijk vragen over de schade en het verhalen daarvan. Ook werd gevraagd of de aangehouden vrouw ook verdacht wordt van andere vernielingen in de laatste maanden.