Nieuws

Man uit Dodewaard krijgt werkstraf voor veroorzaken ernstig ongeluk

De rechtbank in Arnhem heeft vrijdag een 43-jarige man uit Dodewaard veroordeeld voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeluk. Hij kreeg een werkstraf van 100 uur opgelegd en mag twaalf maanden - waarvan zes voorwaardelijk - niet autorijden. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De rechtbank in Arnhem heeft vrijdag een 43-jarige man uit Dodewaard veroordeeld voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeluk. Hij kreeg een werkstraf van 100 uur opgelegd en mag twaalf maanden - waarvan zes voorwaardelijk - niet autorijden.
De man reed op 17 september 2015 op de Welysestraat in Dodewaard een 65-jarige man en een 60- jarige vrouw aan, die op de dijk hun hond uitlieten. De voetgangers liepen ernstig lichamelijk letsel op, de hond overleed een paar dagen na het ongeval. 
De Dodewaarder reed te hard en kwam na een onoverzichtelijke bocht in de berm terecht. Daar liepen de slachtoffers. Er kwam een traumahelikopter ter plaatse. 
De opgelegde werkstraf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De ontzegging van de rijbevoegdheid is hoger, er werd zes maanden geëist.