Nieuws

Dini Dop (89) doet succesvol mee aan zwemwedstrijd in de IJssel

ZUTPHEN - Onder enorme belangstelling zwom vanmiddag de 89-jarige Dini Dop uit Zutphen ruim een kilometer op de IJssel. Ze was één van de 45 zwemmers die meededen aan de wedstrijd bij Zutphen. Het is voor het eerst sinds 1959 dat deze wedstrijd over een afstand van 1125 meter werd gehouden.
De eerste zwemmers vertrokken om 12.45 uur. Dop ging om 14.00 uur van start, samen met twee begeleiders. Ze zwom dus niet tussen de andere zwemmers. De verwachting was dat ze er ongeveer een half uur over zou doen, dat werd ruim 25 minuten. Al een paar maanden was ze voor de wedstrijd aan het oefenen.
Dop is dus 89 jaar en geboren en getogen in Zutphen. Haar broer heeft haar in de IJssel leren zwemmen. 'Ik zwem al sinds mijn zesde in de IJssel', zo zegt ze. 'Heerlijk is dat, je mee laten gaan met de stroming, in de natuur'.

'Getrouwd terug'

Dini Dop werd begeleid door twee jonge duikers. 'Misschien kom ik wel getrouwd terug', grapte ze voor de wedstrijd. De laatste meters zwom ze voor een juichende menigte, die ze enthousiast toezwaaide.
(Foto: Omroep Gelderland)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!