Nieuws

Uitgaanspubliek gefouilleerd op wapens bij Dok 48 in Ermelo

Voordat uitgaanspubliek de kroeg in gaat, worden ze bij café Dok 48 in Ermelo voortaan eerst gefouilleerd op wapens. Vorige week werd er vlakbij het feestcafé iemand neergestoken. © Google.
ERMELO - Voordat uitgaanspubliek de kroeg in gaat, worden ze bij café Dok 48 in Ermelo voortaan eerst gefouilleerd op wapens. Vorige week werd er vlakbij het feestcafé iemand neergestoken.
Naar aanleiding van het steekincident heeft Erwin van den Berg, eigenaar van café Dok 48 een detectieapparaat aangschaft. Dat deed hij naar eigen zeggen in overleg met de burgemeester.
Het steekincident vond plaats op de stoep voor het feestcafé. Volgens De Stentor was het slachtoffer afgelopen zaterdagavond te gast bij Dok 48, van de verdachte is dat nog niet duidelijk. Hij had een mes bij zich.

Langer wachten

Het handdetectieapparaat, dat op Schiphol bijvoorbeeld ook gebruikt wordt, kan lezen of iemand een wapen bij zich draagt. Deze zaterdag wordt het apparaat direct in gebruik genomen.
Van der Berg kondigde op Facebook al aan dat hij de veiligheidsmaatregelen in zijn café ophoogt. Bezoekers moeten er rekening mee houden dat het wat langer duurt voordat ze binnen zijn. Dok 48 is op dit moment het enige café in Ermelo dat op wapens gaat controleren.