Nieuws

Kamermeerderheid wil meer onderzoek naar bottleneck aansluiting A1-A30 bij Barneveld

Tot frustratie van automobilisten en de gemeente Barneveld staat het er vrijwel dagelijks vast. En nu wil ook een Kamermeerderheid meer onderzoek naar de aansluiting A1-A30. Een motie van die strekking werd donderdag aangenomen. © Omroep Gelderland
DEN HAAG - Tot frustratie van automobilisten en de gemeente Barneveld staat het er vrijwel dagelijks vast. En nu wil ook een Kamermeerderheid meer onderzoek naar de aansluiting A1-A30. Een motie van die strekking werd donderdag aangenomen.
De gemeente Barneveld heeft de afgelopen tijd samen met onder meer Regio FoodValley en provincie Gelderland een lobby gevoerd om dit onderwerp op de Haagse agenda te krijgen. Dat is nu gelukt. Door de Kamerwens moet minister Schultz van Haegen van verkeer het verkeersknooppunt onder de loep nemen.

Nooit als knooppunt ontworpen

De aansluiting A1-A30 is nooit als knooppunt van twee snelwegen ontworpen. De ligging van de aansluiting, de aanwezigheid van verkeerslichten en gebrekkige op- en afritten maken de aansluiting tot een dagelijkse bottleneck op een van de belangrijkste verkeersaders van Midden-Nederland.

Dreigend verkeersinfarct

Omdat over twee jaar het Knooppunt Hoevelaken wordt gerenoveerd én omdat de A1 tussen Amersfoort en Apeldoorn niet wordt verbreed, vrezen gemeente, regio en provincie een dreigend verkeersinfarct.

Betere doorstroming

Door nu maatregelen te treffen, is de aansluiting straks berekend op een betere doorstroming van het groeiende verkeer.