Nieuws

Oude IJsselstreek heeft eindelijk nieuwe burgemeester

SILVOLDE - Inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek hebben sinds vrijdagmiddag weer een burgemeester. PvdA'er Otwin van Dijk werd geïnstalleerd tijdens een speciale raadsvergadering.
Van Dijk werd door de gemeenteraad voorgedragen, omdat hij de 'verbinder, netwerker en ambassadeur' is die de gemeente zoekt. Hij heeft een open houding, kent de inwoners en de streek en is makkelijk te bereiken, vindt de raad.
Zelf heeft Van Dijk heel veel zin om te beginnen in de gemeente Oude IJsselstreek. Eerder deze week zei hij dat hij Den Haag ook best wel gaat missen. 'Maar het gaat hier om wetten en budgetten, en ik wil graag met mensen zelf in gesprek en dat doe je als lokaal bestuurder.'

Verziekte bestuurscultuur

Er is gezocht naar een nieuwe burgemeester, nadat Hans Alberse in 2015 opstapte na een rapport over de verziekte bestuurscultuur in zijn gemeente. Steven de Vreeze werd daarna aangesteld als waarnemer.

Gebouwen toegankelijk voor gehandicapten

Van Dijk zit sinds zijn achttiende in een rolstoel door een ongeluk. Hij is voor de PvdA woordvoerder langdurige zorg. De grootste overwinning die hij in Den Haag boekte was dat hij het voor elkaar kreeg dat alle gebouwen, winkels, openbaar vervoer en ook websites gewoon toegankelijk worden voor mensen met een handicap.
Voordat Van Dijk in september 2012 Kamerlid werd, was hij ruim zeven jaar wethouder in Doetinchem.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!