Arnhem

Ex-wielrenner Maarten Tjallingii met fans naar Posbank voor nieuw shirt

ARNHEM - De gestopte profwielrenner Maarten Tjallingii uit Arnhem gaat voor de uitgave van een nieuw T-shirt met een groep van 70 wielrenners de Posbank bij Rheden op. Boven aan de klim krijgt hij het shirt - de Griinta 53 11 - Edizione La Maglia Azzurra - overhandigd door Gerrit Weeren, eigenaar van Okimono, het bedrijf dat het shirt heeft ontworpen.
Het modebedrijf heeft inmiddels vier shirts met Tjallingii op de markt gebracht. Dit begon met een speciaal afscheidsshirt van de wielersport van Tjallingii na de Giro d' Italia. Er was zoveel vraag naar dat er al snel een Giro-editie van het shirt volgde. De 70 wielrenners die meefietsen zijn Tjallingii-volgers die een shirt hebben of hebben besteld.

Als eerste op de Posbank

Het shirt dat nu wordt overhandigd is een verwijzing naar de bergtrui in de Giro. Tjallingii kreeg deze nadat hij tijdens de Giro eerder dit jaar in de etappe naar Arnhem als eerste de Posbank opreed. Onlangs verscheen er ook in een kleine oplage een Tjallingii shirt in een Tour-editie. Dit is een verwijzing naar Maarten Tjallingii's nieuwe rol als analist bij de NOS tijdens de Tour de France die op dit moment wordt verreden. Tjallingii is gestopt als wielrenner, maar hij rijdt aan het einde van deze maand nog wel mee in ronde van Tiel.