Nieuws

Radboudumc en Maartenskliniek samen voor 'beste kinderorthopedie'

Het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek in Nijmegen gaan nauwer samenwerken met als doel een optimale organisatie en uitvoering van gespecialiseerde othopedische operaties en zorg bij kinderen. De overeenkomst is donderdag ondertekend.
NIJMEGEN - Het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek in Nijmegen gaan nauwer samenwerken met als doel een optimale organisatie en uitvoering van gespecialiseerde othopedische operaties en zorg bij kinderen. De overeenkomst is donderdag ondertekend.
Beide ziekenhuizen spreken van 'een van de grootste orthopedische samenwerkingsverbanden' voor kinderen van Nederland. Dat is er op gericht te voorkomen dat een kind onder het mes gaat bij een chirurg die slechts enkele intensieve en ingewikkelde operaties per jaar doet en de kinderen juist geholpen worden door een ervaren specialist en hoogwaardige zorg ontvangen in een team dat bestaat uit meerdere specialismen.

Concentratie specialismen en kennis

De samenwerking vloeit voort uit eerdere afspraken over meer regionale samenwerking en het feit dat de Sint Maartenskliniek de zorg voor kinderen met houding- en bewegingsproblemen heeft ondergebracht in het Maasziekenhuis in Boxmeer. Daar kunnen ze profiteren van alle voorzieningen, kennis en specialismen op het gebied van intensieve zorg voor kinderen en gespecialiseerde kinderanesthesie en worden kennis en ervaring over problemen in het bewegingsapparaat intensiever gedeeld met de artsen van het Radboudumc. Dat 'kinderartsennetwerk' leiden tot een 'hoogwaardig aanbod van alle mogelijke kinderorthopedische behandelingen.