Nieuws

EK Atletiek: Pieter Braun heeft podium in zicht, Kupers makkelijk naar halve finale

Thijmen Kupers.
Arnhemmer Pieter Braun en 800 meter-loper Thijmen Kupers uit Lengel komen donderdag succesvol voor de dag. Pieter Braun heeft na zeven onderdelen op de tienkamp nog altijd het podium in zicht en Thijmen Kupers soleerde makkelijk naar de halve finale. © Omroep Gelderland
AMSTERDAM - Arnhemmer Pieter Braun en 800 meter-loper Thijmen Kupers uit Lengel komen donderdag succesvol voor de dag. Pieter Braun heeft na zeven onderdelen op de tienkamp nog altijd het podium in zicht en Thijmen Kupers soleerde makkelijk naar de halve finale.
Braun staat na zeven onderdelen op een vijfde plaats in het algemeen klassement. Hij scoorde vooral goed met zijn 14,49 op de horden. De laatste drie onderdelen zijn later vandaag.
Met de andere Nederlandse tienkamper, Eelco Sintnicolaas uit Apeldoorn, gaat het niet zo goed. De Nederlands recordhouder had al een moeizame eerste dag en op de tweede dag ging het niet beter. Hij liep bijvoorbeeld vol tegen de eerste twee horden op.

Kupers toont klasse

Thijmen Kupers uit Lengel heeft zich donderdag met speels gemak naar de halve finale van de 800 meter gelopen. Hij nam in zijn serie vanaf de start de leiding en stond deze niet meer af. Hij noteerde aan de finish 1.46,48. Kupers wil in de volgende races nog wat sneller lopen, want bij 1.45,20 plaatst de hardloper uit Lengel zich ook voor de Olympische Spelen in Rio komende maand.
'Een medaille halen is voor mij het belangrijkste en als daar een olympische limiet bijkomt, is dat een bonus. Ik ging makkelijk en bewijs opnieuw dat ik een snelle wedstrijd in mijn eentje aan kan', zei Kupers na afloop van de race.