Nieuws

Motorrijder scheurt in Arnhem met 212 km/u op lasergun van politie af

Een motorrijder die nog maar twee maanden zijn rijbewijs heeft, kan voorlopig naar leuke ritjes fluiten. Tijdens een verkeerscontrole in Arnhem op de Nijmeegseweg (A325) scheurde hij woensdag met hoge snelheid op de lasergun van een agent af. © Politie/Team Verkeer Gelderland-Midden
ARNHEM - Een motorrijder die nog maar twee maanden zijn rijbewijs heeft, kan voorlopig naar leuke ritjes fluiten. Tijdens een verkeerscontrole in Arnhem op de Nijmeegseweg (A325) scheurde hij woensdag met hoge snelheid op de lasergun van een agent af.
Dit gebeurde rond 20.30 uur.
Ter plaatse is de maximumsnelheid 70 kilometer per uur. De motorrijder had een snelheid van 212 km/u op de teller, na correctie bleef daar 205 kilometer van over; nog steeds een forse snelheidsoverschrijding van 135 kilometer per uur.

Motor in beslag genomen

De bestuurder is zijn rijbewijs kwijt en zijn stalen ros ook; agenten namen de motor in beslag na overleg met de hulpofficier van justitie. De rijder moet zich verantwoorden voor de rechter. Tot de zitting mag de bestuurder niet rijden.
Verder moet de wegpiraat zich melden bij het CBR voor een gedragscursus. De kosten daarvan mag hij zelf ophoesten. En dat is een bedrag van 1074 euro.

Zie ook:

Op cursus bij het CBR
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!