Nieuws

Minister kan subsidie aan Hart voor Homo's in Apeldoorn niet stoppen

Jet Bussemaker, foto ANP
De Tweede Kamer wil dat de rijkssubsidie aan de reformatorische homohulporganisatie Hart van Homo's wordt stopgezet, maar volgens minister Bussemaker (Emancipatie) kan dat helemaal niet. De organisatie is gevestigd in Apeldoorn en is gelieerd aan de organisatie Weerbaar in Seksualiteit en het bedrijfstrainingsbureau Kruyswijk.
APELDOORN - De Tweede Kamer wil dat de rijkssubsidie aan de reformatorische homohulporganisatie Hart van Homo's wordt stopgezet, maar volgens minister Bussemaker (Emancipatie) kan dat helemaal niet. De organisatie is gevestigd in Apeldoorn en is gelieerd aan de organisatie Weerbaar in Seksualiteit en het bedrijfstrainingsbureau Kruyswijk.
Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat Bussemaker stopt met de subsidie, omdat de reformatorische organisatie zou oproepen tot een seksloos leven voor homo's. 

Club voldoet aan de voorwaarden

Stoppen kan alleen als de club niet aan de subsidievoorwaarden voldoet, zei Bussemaker woensdag tijdens een Kamerdebat, en dat is niet zo.
Als de minister nu zou ophouden met de financiële steun, dan kan de organisatie in beroep 'en dat kan ertoe leiden dat ik ze moet compenseren voor onterecht stoppen met subsidie.'

Onthouding niet als enige oplossing

Bussemaker wil ook niet stoppen, omdat Hart van Homo's volgens haar onthouding niet als enige oplossing biedt, homoseksualiteit bespreekbaar wil maken in streng-christelijke omgeving en tienduizenden jongeren bereikt die anders niet bereikt zouden worden. 
Donderdag praat de Kamer er opnieuw over.