Nieuws

Volop Gelderse deelname aan internationale schoolspelen in Frankrijk

Vier deelnemers van Zwemvereniging Wijchen.
Gelderland is goed vertegenwoordigd op de FISEC-spelen, die van van 8 tot 14 juli worden gehouden in het Franse Beauvais. Alle voetballers en zwemmers die voor Nederland uitkomen, zijn Gelders. © Omroep Gelderland
WIJCHEN - Gelderland is goed vertegenwoordigd op de FISEC-spelen, die van van 8 tot 14 juli worden gehouden in het Franse Beauvais. Alle voetballers en zwemmers die voor Nederland uitkomen, zijn Gelders.
De jongeren die aan deze internationale schoolspelen meedoen, zijn tussen de 15 en 17 jaar oud. Net als voor de olympische tegenhanger geldt ook voor deze spelen dat meedoen belangrijker is dan winnen.
'Het gaat ook om de onderlinge contacten', benadrukt Truus Boogaard uit Apeldoorn. Zij is als Nederlandse official aanwezig bij het zwemmen. Boogaard vertelt dat er ook aandacht wordt besteed aan culturele aspecten. Zo wordt er dit jaar een excursie gemaakt naar Parijs.
Luister het radio-interview met Truus Boogaard terug:
In 1948 werd het internationale evenement voor het eerst gehouden met als doel de sport- en internationale contacten te bevorderen. Behalve dat er volop wordt gesport, wordt er ook een bazar gehouden, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. De sporters nemen zelf spulletjes mee om te verkopen.
Bij Zwemvereniging Wijchen werd donderdagochtend nog voor de FISEC-spelen getraind: